Janet Freriks

Als jong meisje zat het er al in: verhalen schrijven. Over een mislukte aardappeloogst in Ierland (geen idee hoe ik daarbij kwam), over ‘Max en de schatkist’ en over ‘Isa’, die met haar beste vriendin allerlei avonturen beleefde.

De keuze voor mijn studie journalistiek was dan ook voor niemand echt een verrassing.

Ik zag het al helemaal voor me

Werken bij een hip tijdschrift, mooie onderwerpen bedenken en bijzondere mensen interviewen. Het liep allemaal anders. Nog voordat ik aan mijn droom kon beginnen, lag ‘ie al aan diggelen.

Verscheurd door een heftige ziekenhuisdiagnose: fibromyalgie (weke delen reuma). Pijn in mijn lijf en oververmoeid, dag in, dag uit.

Het kostte me acht jaar om erbovenop te komen

Maar inmiddels ben ik er weer. Pijnvrij, sterker en gemotiveerder dan ooit. Ondanks een hypotheek en twee jonge kinderen, heb ik na acht jaar ontslag genomen bij een prima werkgever en ben ik sinds 1 februari freelance journalist & tekstschrijver.

Natuurlijk, het leven als zelfstandig ondernemer is onzeker, maar het is tijd om mijn hart te volgen. Te schrijven over mensen met een verhaal, dat verteld moet worden. Of je nu particulier of ondernemer bent. Om anderen te inspireren, te motiveren, te laten relativeren. Ook jouw verhaal schrijf ik graag op. Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Bekijk dan mijn aanbod of neem contact met me op.

Hartelijke groet, Janet Freriks.